Zesde kwartaalverlies op rij voor Motorola

Motorola leed over het afgelopen kwartaal een verlies van 2,3 miljard dollar, ongeveer drie keer zoveel als over dezelfde periode vorig jaar.

Met de nieuwe verliescijfers duikt Motorola voor het zesde achtereenvolgende kwartaal in de min. De aanhoudend zwakke vraag naar telecomgerelateerde apparatuur, waaronder met name mobiele telefoons, spelen de leverancier van chips en telecommunicatieproducten voortdurend parten.
 
De kwartaalomzet van Motorola viel met 11 procent terug naar 6,7 miljard dollar. Toch was deze hoger dan het bedrijf eerder had voorspeld.
 
Een lichtpuntje is dat Motorola geen marktaandeel meer verliest in de markt voor mobiele telefoons, dankzij de introductie van een aantal nieuwe, modern vormgegeven mobieltjes. Daar staat tegenover dat de omzet uit de mobiele infrastructuur met een kwart terug is gevallen en dat de breedbanddivisie zelfs 32 procent minder omzet binnenhaalde. Ook de halfgeleiderdivisie deed het met 3 procent minder omzet (1,2 miljard dollar) op het eerste gezicht slechter, maar hier steeg de orderportefeuille wel met 25 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.