AMD nog ver verwijderd van winstcijfers

AMD incasseerde over het tweede kwartaal een verlies van 185 miljoen dollar, tegenover een winst van 17,4 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat was nog slechter dan de analisten, op basis van eerdere waarschuwingen, hadden verwacht. Ook de omzet kreeg een flinke klap: 39 procent naar beneden, van 985 naar 600 miljoen dollar.
 
Volgens nogal wat analisten loopt AMD gedurende de heersende slapte in pc- en en chipverkopen meer schade op dan concurrent Intel. Belangrijkste reden daarvoor is dat Intel zich het makkelijker kan permitteren om rigoureuze prijsverlagingen door te voeren.
 
AMD's nieuwe ceo, Hector Ruiz, wijst er desondanks op dat zijn bedrijf langzaam maar zeker lijkt te profiteren van de eerder doorgevoerde herstructureringen en dat het bovendien op korte termijn met nieuwe chipproducten komt voor dehigh end pc- en servermarkt, onder de codenaam Hammer. Hiermee wil AMD opnieuw een gaat slaan in Intels marktleiderschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.