Winst EDS stijgt ondanks debacle Worldcom

Electronic Data Systems (EDS) boekte over het afgelopen tweede kwartaal een ruim 5 procent hogere nettowinst.

Het computerservicesconcern - na IBM de grootste in de wereld - haalde een winst van 316 miljoen dollar, vergeleken met 300 miljoen dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De winst was hoger uitgevallen als EDS geen voorziening had hoeven te treffen voor de afschrijving van zijn servicecontract met het in moeilijkheden verkerende Worldcom. In totaal heeft het concern hiervoor 101 miljoen dollar opzij gezet.
 
EDS-ceo Dick Brown verwacht nog steeds dat zijn bedrijf voor een aanzienlijk bedrag services aan Worldcom kan blijven verlenen, maar of dit in de buurt komt van de 6,4 miljard dollar over een periode van elf jaar - zoals dat eerder was afgesproken - is nog maar de vraag.
 
Toch zijn de cijfers van EDS bemoedigend. Zo steeg de omzet met 7,5 procent naar 5,48 miljard dollar, vergeleken met 5,09 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.