Bull boekt verlies door herstructurering

De Franse hardware- en it-dienstengroep Bull zag de omzet in de eerste helft van 2002 fors kelderen en het verlies toenemen, door de kosten van een grote reorganisatie.

In de eerste zes maanden van het jaar noteerde Bull een nettoverlies van 524,2 miljoen euro, waar het in de eerste helft van 2001 een nettoverlies van 'slechts' 29,2 miljoen euro boekte. Het grote verschil wordt volgens Bull grotendeels verklaard door de grootscheepse herstructurering. Dat betekende een kostenpost van 225 miljoen euro, kostte 1500 medewerkers hun baan en leidde tot een omzetdaling van maar liefst 40 procent, tot 780 miljoen euro.
 
In de tweede helft van 2003 denkt Bull het break-evenpunt te hebben bereikt. Tot die tijd zullen er verliezen worden genoteerd. De weg naar boven is echter duidelijk ingeslagen, zo laat het bedrijf weten. De Franse it-dienstenafdeling en de Evidian-divisie (beveiligingsdiensten) kwamen in de eerste helft van dit jaar weer in de zwarte cijfers terecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.