NCR ziet winst en omzet licht afnemen

Het Amerikaanse NCR boekte over het afgelopen tweede kwartaal een winst van 32 miljoen dollar tegenover een winst van 35 miljoen over hetzelfde kwartaal in 2001. De omzet bedroeg 1,4 miljard dollar, 8 procent minder dan de 1,5 miljard die over dezelfde periode een jaar eerder werd geboekt.

"In het licht van het huidige kwakkelende economische klimaat, ben ik tevreden met deze resultaten", aldus ceo Lars Nyberg. "We zien nog geen verbetering van het ict-klimaat, daarom is het moeilijk om voorspellingen te doen voor de komende kwartalen."
 
Toch deed het bedrijf een poging: voor het komende halfjaar verwacht NCR dat de omzet en de winst een stijgende lijn blijven vertonen. Over het gehele jaar verwacht het bedrijf een omzetdaling van 5 procent. Voor het komende derde kwartaal wordt een omzetdaling van tussen 0 en 5 procent verwacht ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-30T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.