Verkoop netwerkapparatuur sterk minder

Door sterk tegenvallende verkoop van netwerkapparatuur is Telindus uitgekomen op een omzetdaling van 20 procent het eerste half jaar van 2002 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet komt over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 272 miljoen euro. Vooral het eerste kwartaal van dit jaar is gekenmerkt door een sterke terugval in de verkoop van netwerkapparatuur. De laatste maanden is het volgens het bedrijf sprake van een kentering, maar blijft de verkoop van netwerkapparatuur zwak. De telecommunicatiebedrijven, waaraan Telindus levert, hebben een omzetdaling gezien van 35 procent ten opzichte van het eerste half jaar 2001. Vooral de landen waar Telindus een goede relatie heeft met operators (het Verenigd Koninkrijk, Italië en China) kennen een sterke terugval.
 
De netwerkintegrator prijst zich gelukkig wel omzetgroei te boeken op het vlak van dienstverlening. De netwerkgerelateerde diensten groeiden met dertig procent.
 
Telindus rondde het afgelopen half jaar een herstructureringsoperatie af, waardoor er nu 87 mensen minder op de loonlijst staan dan begin dit jaar. De totale doorgevoerde reorganisatie, die ruim 200 werknemers betreft en ongeveer 9 miljoen euro kostte, resulteert in een geschatte kostenbesparing op jaarbasis van 10 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-06T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.