Cisco overtreft eerdere verwachtingen

Ondanks de nog steeds barre omstandigheden in de ict-sector, is Cisco erin geslaagd zijn winstplaatje aanzienlijk op te poetsen.

's Werelds grootste producent van netwerkschakelaars en -routers wist over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2001/2002 de nettowinst op te schroeven naar 772 miljoen dollar, tegen 7 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet steeg: van 4,3 miljard dollar vorig jaar, naar 4,8 miljard dollar nu.
 
De resultaten gelden als een opsteker voor de kwakkelende ict-sector, omdat de financiële prestaties van Cisco als een van de belangrijkste indicatoren wordt beschouwd voor het heersende zakelijke klimaat binnen de automatiseringsmarkt. Toch blijft ook de leverancier van netwerkapparatuur voorzichtig met het geven van optimistische prognoses, waarschijnlijk omdat de eerdere voorspelling dat in de tweede dit jaar een opleving zou plaatsvinden in it-bestedingen grotendeels niet is uitgekomen. In een toelichting gaf topman John Chambers toe niet te rekenen op een herstel van de markt voor het einde van dit jaar. Bovendien zei hij te verwachten dat de terugval in bestedingen vanuit de telecomsector nog wel enkele maanden kan voortduren. Maar er zijn volgens hem ook lichtpuntjes, zoals de overheidssector waar juist steeds meer aan netwerktechnologie wordt besteed.
 
Cisco heeft in ieder geval, vanwege onder andere een aantal gerichte kostenbesparingen en het handhaven van zijn prijsniveau, de eigen kas goed op orde. Deze bevat inmiddels zo'n 21,5 miljard dollar. Anders dan concurrenten als Nortel en Lucent, is Cisco als een van de weinige netwerkbedrijven schuldenvrij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.