Koreaanse Hynix weet verlies te beperken

Het Koreaanse halfgeleiderconcern Hynix heeft over het afgelopen halfjaar zijn nettoverlies sterk gereduceerd, maar de omzet viel met bijna de helft terug.

Hynix maakte bekend dat zijn nettoverlies over de eerste zes maanden van dit jaar uit is gekomen op circa 346 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was het verlies nog ruim vijf keer groter. In zijn toelichting op de cijfers heeft Hynix geen duidelijke verklaring gegeven voor de verminderde verliezen.
 
Wat betreft omzet moet Hynix een flinke veer laten. Deze bedroeg over het afgelopen jaar circa 1,4 miljard dollar tegen ruim 2,4 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Er bestaat nog steeds grote onduidelijkheid over de toekomst van het schuldenbelaste Hynix, dat lange tijd in de belangstelling stond van het Amerikaanse Micron. Maar het bod van 3,8 miljard dollar wed in april door de raad van bestuur van Hynix afgewezen. Voorlopig worden de problemen van Hynix doorgeschoven naar de nieuwe Koreaanse regering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.