PC-winter laat Dell volstrekt koud

Dell trekt zich weinig aan van de malaise in de computersector. De pc-producent voldeed over het fiscaal tweede kwartaal volledig aan de verwachtingen met een winst van ruim 500 miljoen dollar op een 18 procent hogere omzet.

Dell koestert daarnaast opbeurende verwachtingen voor het lopende kwartaal. Ook dan zal de procentuele groei van zowel winst als omzet met dubbele cijfers toenemen, aldus de Texaanse pc-producent. Dell dankt dit rooskleurige vooruitzicht aan de aanhoudende toename van zijn directe pc-verkopen - 18 procent meer over het afgelopen kwartaal - en een aantal gerichte besparingen op de kosten.
 
Over het afgelopen fiscaal tweede kwartaal steeg de nettowinst naar 501 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 101 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. In dat verlies zat overigens wel een last verwerkt van 742 miljoen dollar voor herstructureringen en tegenvallende investeringen. De omzet steeg naar 8,46 miljard dollar, 11 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar, toen de omzet nog 7,61 miljard dollar bedroeg.
 
In een toelichting op de positieve cijfers, verklaarde topman Michael Dell dat de Amerikaanse computermarkt een gestaag herstel laat zien en dat zijn bedrijf in toenemende mate profiteert van hogere winstmarges uit de verkoop van servers en opslagapparatuur. Voor het huidige kwartaal verwacht Dell dat de verkoop in het aantal computers met 22 procent zal toenemen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.