Umts-afschrijvingen drukken resultaat KPN

Telecommer KPN heeft over het afgelopen tweede kwartaal een verlies geleden van 9,3 miljard euro.

Het omvangrijke verlies is grotendeels het gevolg van de omvangrijke afschrijving van negen miljard euro op umts-licenties in onder meer Duitsland en België. Daarnaast boekte KPN ook eens 1,2 miljard euro af op zijn 15-procents belang in het Britse Hutchison 3G. Topman Scheepbouwer noemde de afwaardering op de umts-licenties de enige juiste handelswijze. KPN is de eerste mobiele telefonie-aanbieder die zulke nadrukkelijke afschrijvingen doorvoert op zijn 3g-licenties.
 
Door de omvangrijke afwaarderingen, belandde het winstverlies van KPN op 9,3 miljard euro. Een klein deel van dit verlies, ongeveer 154 miljoen euro, was toe te schrijven aan andere bijzondere posten, zoals het faillissement van KPNQwest. Zonder deze bijzondere posten zou het verlies zijn uitgekomen op 79 miljoen euro, tegen 354 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Scheepbouwer noemde de onderliggende bedrijfsresultaten dan ook boven verwachting en hij rekent als gevolg daarvan over heel 2002 op een hoger dan verwacht resultaat.
 
KPN moest over het afgelopen kwartaal een 3 procent lagere omzet incasseren op iets meer dan drie miljard euro. Over de eerste zes maanden van het jaar ging de omzet met 3 procent naar beneden, naar ruim zes miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.