Agilent: hoger verlies op fors lagere omzet

De Amerikaanse leverancier van meetapparatuur voor de productie van chips en communicatieprododucten, Agilent, heeft over het fiscaal derde kwartaal genoegen moeten nemen met een 24 procent lagere omzet.

De omzet kwam uit op 1,39 miljard dollar, tegen 1,82 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. Agilent schrijft het omvangrijke omzetverlies deels toe aan problemen bij de implementatie van een enterprise resource planning (erp)-systeem. Volgens het bedrijf hebben deze problemen de omzet met 105 miljoen dollar en de operationele winst met zeventig miljoen dollar gedrukt.
 
Het nettoverlies van Agilent bedroeg 228 miljoen dollar, tegen een verlies van 225 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Positief voor Agilent is dat het aantal orders, ondanks de erp-problemen, met 10 procent toenam. Het bedrijf rekent voor het lopende vierde kwartaal op een omzet tussen de 1,6 en 1,7 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.