I2 schroeft bezuinigingen verder omhoog

In plaats van de eerder aangekondigde kostenvermindering met 30 procent gaat I2 Technologies proberen 40 procent minder uit te geven. Dat betekent dat meer mensen ontslagen worden.

De leverancier van ketenbeheersoftware heeft last van een verminderde vraag en een verschuiving naar kleinere verkooptransacties. Het gevolg is dat in het tweede kwartaal de omzet met 52 procent daalde naar 119,6 miljoen dollar. Er was een nettoverlies van 757,4 miljoen dollar.
 
Eerder had I2 aangegeven 30 procent van zijn 4800 werknemers naar huis te sturen. Maar dat bleek nog te weinig, vandaar dat de nieuwe plannen voorzien in een reductie van 40 procent. Hoewel de onderneming daarmee op de goede weg is, denkt analist Brad Reback bij Cibc World Markets dat I2 nog steeds te veel personeel heeft. "De laatste keer dat het bedrijf deze omzet had, was er een personeelsbestand van 2300", aldus Reback.
 
I2 overweegt een deel van zijn ontwikkelwerk over te dragen aan India. Als alle maatregelen worden uit gevoerd, komt het bedrijf uit op een werknemersbestand van drieduizend. In de hoogtijdagen, begin 2001, telde de onderneming nog 6300 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.