Novell laat weer groeicijfers zien

Een verlies van 19,3 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2001 en een winst van 9,9 miljoen dollar in dezelfde periode dit jaar. Novell heeft zijn zaakjes weer op orde.

De omzet steeg met 13,3 procent naar 282,3 miljoen dollar, onder meer dankzij beter dan verwachte verkopen in Europa. Het netwerkbesturingssysteem Netware vertoont groei, evenals Groupwise en de nieuwere softwareproducten voor net-diensten. Novell ziet een aantrekkende it-markt en verwacht in 2003 nog beter te presteren.
 
Voor het laatste, fiscale kwartaal van dit jaar (dat eindigt op 31 oktober) heeft de recente inlijving van Silverstream invloed op de cijfers. De omzet gaat waarschijnlijk met tien miljoen dollar omhoog, maar de netto winst zal iets lager uitvallen dan in het derde kwartaal.
 
Uit dienstverlening, met name consultancy, haalde Novell 28 procent van zijn omzet. Voor dit cijfer is de overgenomen onderneming Cambridge Technology Partners verantwoordelijk. Het streven van Novell om zich minder afhankelijk op te stellen van zijn netwerkbesturingssysteem en inkomsten breder te spreiden, werpt zijn vrucht af. In dit streven moet ook de acquisitie van Silverstream, dat een platform voor het ontwikkelen van webdiensten biedt, worden gezien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.