Omzet- en winstdaling voor Ordina

Ordina zag over de eerste zes maanden van het jaar de nettowinst met 36 procent dalen naar 9,7 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar wist de automatiseerder nog een nettowinst te behalen van 15,2 miljoen euro. Ook de omzet kreeg en tik en daalde met 5 procent naar 205,4 miljoen euro. De autonome omzet bedroeg in het eerste halfjaar 195,1 miljoen euro, terwijl de overnames van Devote en Boardware een omzetbijdrage leverden van 10,3 miljoen euro.
 
De verslechterde resultaten schrijft Ordina toe aan het tegenvallende economische klimaat, waardoor veel klanten hun opdrachten uitstellen. "Wij schatten dat de markt voor ict-dienstverlening in de eerste helft van 2002, als gevolg van zowel prijs- als volumedruk, met 12 tot 15 procent is gekrompen", aldus een toelichtende verklaring van Ordina-topman Ronald Kasteel.
 
De automatiseerder heeft naar eigen zeggen tijdig op de tegenslagen gereageerd door onder meer het schrappen van 250 banen over de afgelopen zes maanden. Op dit moment werken er bij het bedrijf nog vierduizend mensen. Ordina verwacht niet dat de vraag naar zijn services op korte termijn zal aantrekken. Voor de tweede helft van 2002 rekent het bedrijf op een ongeveer gelijkblijvende omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.