Nortel snijdt verder na omzetwaarschuwing

Het barre klimaat in de telecomsector speelt de Canadese producent van telecomnetwerken, Nortel, meer parten dan eerder werd verwacht.

Het concern houdt er inmiddels rekening mee dat zijn omzet over het lopende derde kwartaal nog eens 10 procent lager zal uitkomen dan de 2,77 miljard dollar over het tweede kwartaal. Over datzelfde kwartaal moest Nortel een verlies incasseren van 323 miljoen dollar.
 
Om de ergste klappen op te kunnen vangen, snijdt Nortel nog verder in zijn toch al fors uitgedunde personeelsbestand. Voor het einde van het jaar moeten nog eens zevenduizend employees hun biezen pakken, waardoor het totale aantal medewerkers op 35 duizend komt. Begin vorig jaar telde Nortel nog 94 duizend werknemers.
 
Nortel hoopt met de extra bezuinigingen te bereiken dat het concern 'met een kwartaalomzetniveau van ongeveer 2,6 miljard dollar' toch weer winstgevend kan draaien. Die terugkeer naar winstgevendheid wordt overigens niet voor juni 2003 verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.