Resultaat HP in lijn met verwachting

Het 'nieuwe' Hewlett-Packard heeft over het fiscaal derde kwartaal een verlies geleden van 2,03 miljard dollar op een lager dan verwachte omzet.

Dit bleek uit de eerste gecombineerde resultaten na de overname van Compaq eerder dit jaar. De acquisitie heeft HP een bedrag van drie miljard dollar gekost aan herstructurerings- en fusiegerelateerde lasten. Zonder deze extra kostenposten zou HP een nettoresultaat van 420 miljoen dollar hebben geboekt en dat is in lijn met de verwachtingen van analisten.
 
Tegenvallend bleek wel de behaalde kwartaalomzet. Deze kwam uit op 16,5 miljard dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 16,8 miljard dollar. Over dezelfde periode vorig jaar zou de combinatie HP/Compaq een gezamenlijke omzet van 18,6 miljard dollar hebben behaald.
 
De verminderde omzet is voornamelijk te wijten aan de lagere verkopen binnen de groepen personal systems en enterprise systems. De laatste houdt zich onder meer bezig met de verkoop van software en servers aan zakelijke klanten.Via het voortgaande integratieproces rekent HP voor de divisie personal systems over de eerste helft van fiscaal 2003 op een terugkeer naar winstgevendheid. Bij de divisie enterprise systems moet een verbetering van het resultaat nog eerder worden bereikt.
 
HP toonde zich optimistisch over de ontwikkelingen in het huidige, fiscaal vierde, kwartaal. De combinatie rekent op een omzet van 17,4 miljard dollar en maakte verder bekend dat het op koers ligt met zijn geplande kostenbesparing van 500 miljoen dollar. Tegen het einde van het kwartaal zal naar verwachting ook de eerder geplande ontslagronde van tienduizend medewerkers zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.