SAS Nederland meldt verdere omzetstijging

SAS Nederland, leverancier van bedrijfsintelligente software zag over de eerste helft van dit jaar de omzet met 6 procent stijgen naar tien miljoen euro.

De niet-beursgenoteerde onderneming verwacht voor het gehele jaar een omzetstijging van 15 tot 20 procent naar 25 miljoen euro. SAS profiteert daarbij onder meer van de groei in de bancaire sector, waar de implementatie van antifraude-software hoog op de agenda staat. De verwachting is verder dat het bedrijf, dat in de VS een minder sterke groei laat zien dan in Nederland, ook dit jaar zijn winstgevendheid vasthoudt.
 
"Wij zien dat de focus op kostenbeheersing niet betekent dat investeringen in bedrijfsintelligente software achterweg blijven", aldus managing director Huub Janse van SAS Nederland. "Sterker, hoger management wil juist investeren in analytische software om snel kosten te besparen."
 
Over de afgelopen zes maanden is het aantal medewerkers bij SAS gestegen van tachtig naar 96 medewerkers. Daarmee gaat het tegen de algemene saneringstrend binnen de it-sector in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Door de focus op intelligente systemen te leggen, kunnen bedrijven op het gebied van het optimaliseren van bedrijfsprocessen in de komende jaren grote winsten behalen.
Dit geld niet alleen voor het gebeid van SAS waar er intelligent wordt gekeken naar historische data en van daaruit "voorspellingen" worden gedaan over het nu. Deze verschuiving van focus zal ook op het ontwikkelen van procesondersteunende systemen opgeld gaan doen.
Waar er in de achterliggende jaren grote groepen programmeurs aan het werk gezet werden om problemen op te lossen, zal dit meer en meer vervangen gaan worden door te werken met "intelligente" onderdelen. Van grote allesomvattende systemen naar intelligente onderdelen.(Agent Technologie en Business Regels)
Ook in de software ontwikkel- en Database management omgevingen zal in de komende jaren het gebruik van niet procedurele kennisgebaseerde omgevingen toenemen. Wat zal leiden tot korte ontwikkel- en onderhoudcycli, waarbij de taal van ontwikkelen dicht bij die van de business zal komen te liggen.
Het vooruitzicht dat rond 2007 Regel-engines de huidige DBMS-en zullen gaan vervangen en er echt beheer van Business regels kan plaatsvinden, wordt gestaafd door de waargenomen ontwikkelingen bij SAS.
Bedrijven die in de nabije toekomst zullen groeien zijn innovatief met een visie op een betere vorm van het bijeenbrengen van Business en ICT.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.