Intentia beleeft goed tweede kwartaal

De van oorsprong Zweedse erp-leverancier Intentia heeft een sterk tweede kwartaal 2002 achter de rug. Ondanks een zwakke economie stegen de totale inkomsten tot 100 miljoen dollar; 1 procent meer dan over dezelfde periode 2001.

De inkomsten uit licenties stegen met 12 procent en de licentie-orders zelfs met 27 procent. De winst uit advies (Intentia implementeert zijn eigen software, Movex geheten) daarentegen gaf een daling te zien van 3 procent. De cash flow steeg naar 21,2 miljoen dollar, vergeleken met 6,7 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2001.
 
De positieve cijfers steken schril af tegen de resultaten uit het eerste kwartaal van dit jaar. In die periode kwam de operationele winst uit op een negatieve 2,7 miljoen dollar, terwijl die in het tweede kwartaal een positieve 0,6 miljoen dollar bedroeg.
 
Nieuwe klanten in het tweede kwartaal zijn Flextronics, Cardo Door, Olympus en BHP. In Nederland zijn onder meer Hagemeyer en Heinz Intentia-gebruikers.
 
Hoewel de markt zwak blijft, is Intentia ervan overtuigd het jaar 2002 positief te kunnen afsluiten. "Het bedrijf houdt vast aan eerdere verwachtingen over 2002", zegt Björn Algkvist, president en ceo van de onderneming. "De winst van Intentia zal toenemen als gevolg van een combinatie van volumegroei en kostenbeheersing."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.