CMG Groep schrijft weer zwarte cijfers

Automatiseerder CMG Group maakte over het eerste half jaar van 2002 een operationele winst van 41,9 miljoen euro. De Benelux-divisie zag evenwel een daling van de winst van 42,7 miljoen euro in de tweede helft van 2001 naar 29,5 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2002.

De grootste groei binnen de CMG Groep komt van het Wireless Data Solutions-onderdeel. Uitermate belangrijk was de deal die WDS kon sluiten met Hutchinson 3G om het data-platform te leveren voor de volgende generatie draadloze telefonie. De omzet van de divisie steeg met 41 procent naar 125,58 miljoen euro.
 
Op het gebied van it-dienstverlening, de wortels van de onderneming, heeft CMG het nog niet zo slecht gedaan, gezien het barre economische tij. Vooral in het Verenigd Koninkrijk is de omzet omhoog gegaan. CMG heeft al jaren veel werk bij de overheid. In het halfjaarlijkse verslag meldt de onderneming plotseling veel meer concurrenten in de sector tegen te komen. Waarschijnlijk doordat deze branche wordt gekenmerkt door een anticyclische vraag naar it-dienstverlening. In de Benelux ziet CMG een afvlakking van de groei in de overheidsopdrachten, omdat budgetten bevroren zijn als gevolg van de overgang naar een nieuwe regering.
 
De gecontroleerde diensten en implementatie van bedrijfsbrede systemen (SAP, Oracle, Peoplesoft) liet in de Benelux een goeie omzet zien. Vooral midden- en zuid-west-Nederland hebben op dit vlak goed geboerd. CMG heeft een conctract als eerst aangewezene leverancier in de wacht gesleept bij de havenautoriteiten van Rotterdam en veel opdrachten gekregen van reeds bestaande relaties als Shell, Wolters Kluwer en Philips. Terwijl de financiële instituten overal beknibbelen op hun it-budgetten, is CMG nog steeds binnen bij de grootste banken in Nederland. Zo heeft de onderneming de opdracht uitgevoerd voor de Rabobank om mobiel bankieren mogelijk te maken via het i-mode-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.