Sun ziet toekomst minder zonnig in

Sun Microsystems verlaagt de omzetverwachtingen voor zijn fiscale eerste kwartaal en denkt dat het klimaat voor technologiebedrijven nog slechter wordt.

Gisterenavond sprak Suns financieel directeur Steve McGowan na het sluiten van de beurs op Wallstreet de pers toe, in het kader van een'midquarter update'. Hij verwacht dat de omzet over het eerste kwartaal, dat eindigt op 30 september, ongeveer gelijk zal zijn aan die van vorig jaar. Toen verkocht Sun voor een bedrag van 2,86 miljard dollar.
 
Dat zou een daling betekenen van ruim 16 procent ten opzichte van de omzet over het vierde kwartaal van het vorige boekjaar, dat op 30 juni werd afgesloten. Toen noteerde Sun een omzet van 3,42 miljard dollar. Bij de presentatie van die cijfers zei de onderneming te verwachten dat de omzet over het nu lopende kwartaal 10 to 15 procent lager uit zou komen. Het blijkt nog iets slechter te zijn.
 
Omdat McGowan ook duidelijk aangaf dat hij voorlopig nog geen verbetering ziet in de ict-bestedingen, werden de geruchten versterkt dat Sun van plan zou zijn om extra mensen te ontslaan. McGowan meldde dat de onderneming zo'n duizend banen schrapt tegen het eind van dit kalenderjaar, maar had het nog niet over extra ontslagen. Wel gaf hij toe dat als het zware weer niet beter wordt, ook Sun gedwongen zal zijn om de 'noodzakelijke stappen' te zetten. Sun gold tot vorig jaar als een 'ijzersterke' werkgever. In al de voorbije jaren, ook vóór de internet-hausse, rustte er bij de onderneming min of meer een taboe op het woord 'ontslag'. Maar ook Sun ontkwam niet aan een reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

...verbaast me niets. SUN probeert al jarenlang de markt te kopen dmv het geven van gigantische kortingen bij grote projecten. Dat kan niet altijd zo door blijven gaan natuurlijk. Je zal een keer profit moeten maken!!!

Tja je hebt helemaal gelijk, microsoft rules !!!! liKE XBOX

Tja, het verschil met het kerngezonde Microsoft is dat men daar alle energie richt op het creeren van innovatieve technologieen en geen energie verspilt met het naar beneden halen en beklagen van concurrenten; Microsoft is gewoon constructiever...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.