Tiscali glijdt terug in rode cijfers

De Europese internetaanbieder Tiscali noteert over het tweede kwartaal weer een verlies, nadat het drie maanden terug voor het eerst een kwartaal positief afsloot.

Het van oorsprong Italiaanse Tiscali, onder meer eigenaar van World Online, noteert over het tweede kwartaal een operationeel verlies van 9,5 miljoen euro. In het eerste kwartaal werd nog een zogeheten ebitda-winst geboekt van één miljoen euro. Tiscali meldde toen trots dat het 'break-evenpunt' was bereikt.
 
Dat positivisme is overigens nog niet omgeslagen, want het management van Tiscali ziet de rode cijfers over het tweede kwartaal slechts als een 'tijdelijk dipje', veroorzaakt door een terugval in het aantal abonnees in Duitsland en Frankrijk. Door dat dipje wordt de omzetverwachting voor het gehele fiscale jaar teruggeschroefd van één miljard euro naar 800 miljoen euro, maar dat zal volgens Tiscali niet leiden tot een negatief jaarresultaat. Dankzij 'verder rationalisatiemaatregelen en efficiëntieverbeteringen' zal over heel 2002 een positief ebitda-resultaat worden gepresenteerd, aldus het bedrijf. Er was echter geen enkele manager beschikbaar om uit te leggen wat er met die maatregelen wordt bedoeld.
 
Bovendien is het niet voor niets dat Tiscali alleen omzetcijfers en ebitda-resultaten presenteert. Vanwege afschrijvingen zal het netto-resultaat over 2002 vast en zeker weer negatief zijn, net als vorig jaar. Toen noteerde de pan-Europese isp een nettoverlies van 1,644 miljard euro, waarvan de helft werd veroorzaakt door dure afschrijvingen op deelnemingen (806 miljoen euro). Het operationele verlies bedroeg in 2001 'slechts' 170,4 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.