Blue Fox verdubbelt halfjaarwinst

De Nederlandse ict-dienstverlener Blue Fox heeft over de eerste zes maanden van 2002 een nettowinst - voor amortisatie van goodwill - behaald van 1,59 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als een jaar geleden.

In 2001 noteerde Blue Fox in het eerste halfjaar een winst van 810 duizend euro. De winststijging is volgens het bedrijf mede het gevolg van de overname van Nedgraphics. De netto-omzet nam met 26 procent toe van 28,5 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2001 tot 36 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar.
 
In het afgelopen halfjaar heeft Blue Fox een 'turn-around' doorgevoerd bij Nedgraphics. Het verlies van Nedgraphics over het eerste halfjaar van 2001 bedroeg 1,93 miljoen euro. Het pro forma verlies van 1,1 miljoen euro van de combinatie (810 duizend euro minus 1,93 miljoen euro) is derhalve omgebogen naar een nettowinst van 1,59 miljoen.
 
De totale bedrijfsopbrengsten, inclusief geactiveerde softwareontwikkeling, bedroegen in het eerste halfjaar van 2002 37,3 miljoen euro, een stijging van 29 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2001.
 
De stijging van de omzet bleef achter op de verwachtingen, door tegenvallende verkopen van algemene software en algemene ict-diensten, stagnering van de omzet voor satellietcommunicatiediensten en het afstoten van verliesgevende omzet van textielsoftware. De netto-omzet van de softwaredivisie steeg in het eerste halfjaar van 2002 met 31 procent tot 28,3 miljoen euro. De omzet van de dienstendivisie steeg van 7,1 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2001 naar 10,4 miljoen euro in de eerste helft van 2002, een toename van 45 procent.
 
Blue Fox verwacht dat de nettowinst in het gehele jaar 2002 verder zal stijgen. Gezien het traditionele seizoenspatroon zal het grootste deel van de winst worden gerealiseerd in de tweede helft van het jaar, zo meldt het bedrijf. "Gelet op de turbulentie en onzekerheden in de ict-markt waarin wij opereren, is een concrete uitspraak over de winstverwachting voor heel 2002 echter nog niet mogelijk" stelt Blue Fox in een persbericht. "Wel verwachten wij in 2002, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, onze doelstelling te realiseren om de nettowinstmarge boven de 5 procent te brengen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.