Minder verlies Psion ondanks omzetdaling

Ondanks een terugval van de omzet met 30 procent, heeft de Britse mobiele netwerkproducent Psion zijn nettoverlies over het eerste halfjaar binnen de perken weten te houden.

Psion, dat onder meer pda's produceert, kwam uit op een verlies voor belastingen van ruim 23 miljoen euro, tegen circa 81 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wist bovendien een operationele winst te behalen van 3,5 miljoen euro. De omzet kwam tegelijkertijd fors lager uit: rond de 109 miljoen euro, vergeleken met 155 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.
 
Psion heeft de naar verhouding betere resultaten onder meer te danken aan verbeterde winstmarges binnen zijn Teklogic-divisie, dat onder meer draagbare computers en lan's fabriceert. Ook hier was er sprake van een verminderde omzet, maar toch wist de divisie de winst voor belasting op te krikken.
 
Volgens Psion is de verkoop van apparatuur die is uitgerust met het Symbian besturingssysteem over de eerste zes maanden van het jaar aanzienlijk aangetrokken. Psion is de grootste aandeelhouder van Symbian, waarvan het besturingssysteem inmiddels is terug te vinden in mobiele apparatuur van Nokia, Sony en Ericsson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.