Banken: 'Onjuiste kredietinfo KPNQwest'

KPNQwest zou onvolledige en onjuiste financiële informatie hebben verstrekt bij een kredietaanvraag van 525 miljoen euro.

Dit vermoeden de banken van de inmiddels failliete glasvezelexploitant, zo meldt Het Financieele Dagblad. De banken onderzoeken nu of ze aan de bestuurders, commissarissen of aandeelhouders een aansprakelijkheidsclaim kunnen opleggen.
 
Op 11 maart verstrekte een aantal banken onder leiding van Citibank een kredietfaciliteit van 525 miljoen euro aan KPNQwest, ter financiering van de overname van branchegenoot GTS/Ebone. De banken vermoeden op basis van een inmiddels verricht boekenonderzoek, dat de top van KPNQwest bij het afsluiten van dit krediet al wist dat de financiële grondslag ervoor onjuist was.
 
Er is een groot verschil tussen wat KPNQwest verklaarde dat er aan omzet binnenkwam en wat er daadwerkelijk binnenkwam, aldus een woordvoerder van het bankensyndicaat: "In ons onderzoek constateerden we dat er maar 1,5 tot 2 miljoen euro aan contanten per week binnenkwam. Wij begrijpen niet hoe je dan aan een jaaromzet van 600 miljoen euro komt." In hetzelfde artikel reageert Ewoud Mogendorff, voormalig directeur 'wholesale' bij KPNQwest: "Pas eind april, begin mei drong het door dat het met KPNQwest helemaal niet goed ging."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.