Toekomstperspectief Logica bleekjes

Logica is het afgelopen fiscaal boekjaar in de rode cijfers gedoken. Het bedrijf rapporteerde een operationeel verlies van 344,6 miljoen euro op een omzet van 1,71 miljard euro.

Over het boekjaar ervoor boekte de leverancier van it-services en mobiele netwerktechnologie nog een operationele winst van 187,4 miljoen euro op een omzet van 2,03 miljard euro. Het omvangrijke verlies is grotendeels te wijten aan een afschrijving van ruim 407 miljoen euro aan goodwill voor de acquisitie van een meerderheidsaandeel in het Duitse PDV Unternehmensberatung en de Carnegie Group.
 
Volgens Logica geven de resultaten de extreem moeilijke marktomstandigheden weer waarin het bedrijf met zijn it-services en telecomactiviteiten moet opereren. En het perspectief wordt er op korte termijn niet veel beter op. Logia waarschuwde dat de omzet uit it-dienstverlening over de eerste helft van fiscaal 2003 op hetzelfde niveau zal blijven als de tweede helft van fiscaal 2002.
 
Wat betreft de verwachte prestaties van zijn mobiele netwerkdivisie, houdt het Britse bedrijf zich volledig op de vlakte. Vooral op het gebied van de veelbelovende MMS-technologie laat Logica het afweten. Het moet het daarbij afleggen tegen het Brits/Nederlandse CMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.