Simac beperkt verlies ondanks terugval omzet

Simac Techniek heeft over het afgelopen half jaar het verlies weten te beperken. Tegelijkertijd daalde omzet met 15 procent.

Simac, dat onder meer detacherings- en systeemintegratieactiviteiten uitvoert, leed een nettoverlies van 4 miljoen euro. Over dezelfde periode vorig jaar was dat nog 13 miljoen euro. De omzet viel terug naar 94 miljoen euro, tegen 110 miljoen euro over de eerste zes maanden van vorig jaar.
 
Verantwoordelijk voor de terugvallende omzet is onder meer de Duitse tak van Simac. De opzegging van een deel van de onderhoudscontracten kan niet worden gecompenseerd met nieuwe werkzaamheden. Ook in België en Luxemburg staan omzet en resultaat onder druk. Wat betreft de activiteiten scoorde Simac vooral op het terrein van de detachering (Simac Business Applications) en de elektronische vergadersystemen (Groupsupport.com) sterk negatief. De tak voor Industriële Elektronica en Automatisering (IE&A) had over het eerste half jaar te lijden onder de lage investeringen in de industrie en de telecommarkt. Ook Allied Data technologies lijdt verlies als gevolg van de aanhoudende dip op de DSL-modemmarkt.
 
Ondanks deze terugslagen wist Simac de liquiditeit te verbeteren als gevolg van de verkoop van het belang in Barconet. Bovendien wist het bedrijf door kostenbesparingen de schade te beperken. Zo daalde bij ICT Nederland het aantal medewerkers van 430 naar 350. Simac kan op zijn thuismarkt rekenen op een stevige basis in zowel omzet als resultaat. Ook in Tsjechië scoort het bedrijf goed. En wat betreft activiteiten tekenen vooral advisering en systeemintegratie voor positieve resultaten.
 
Simac verwacht voor het tweede half jaar van 2002 geen verbetering van de marktomstandigheden. Er wordt rekening gehouden met een gelijkblijvend tot licht verbeterd resultaat, vergeleken met de eerste zes maanden. Simac blijft prioriteit geven aan het saneren, stopzetten of afstoten van verliesgevende activiteiten en aan het verbeteren van de kaspositie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.