Omzet- en winstterugval Twentsche Kabel

Twentsche Kabel heeft over de eerste zes maanden van het jaar met ruim tweederde zien dalen naar 4,7 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar boekte de kabelaar nog een wijst van 14,9 miljoen euro. Ook de omzet ging fors naar beneden. Deze bedroeg vorig jaar nog 317 miljoen euro, maar nam met 38 procent af tot 192 miljoen euro over het eerste half jaar van 2002. De omzetdaling bestond voor 50 miljoen euro uit desinvesteringen.
 
De belangrijkste reden voor de terugval in de resultaten, vormen de lage winstmarges in de telecomsector en de daarmee gepaard gaande prijsverlagingen voor glasvezel. De omzet van de kabelhandelsgroep kromp daardoor met 47 procent naar 92 miljoen euro. Dit was over dezelfde periode vorig jaar nog 174 miljoen euro.
 
Ook de technische handelsgroep zag de resultaten sterk terugvallen, vooral gevolg van de daling in het ict- en telecomsegment. Hier daalde de omzet met 46 procent naar 67,5 miljoen euro, tegen 123,9 miljoen euro de eerste zes maanden van vorig jaar.
 
Twentsche Kabel houdt zich op de vlakte over de verwachtingen voor het gehele jaar. Vanwege de 'onzekere economische ontwikkelingen' vindt het bedrijf het te vroeg om uitspraken over 2002 te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En nog eens 75 mensen op straat...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.