Wanadoo zet opmars in Europa voort

Europa's tweede internet service provider (isp), Wanadoo, heeft over de eerste zes maanden van het jaar de omzet met 33 procent weten op te schroeven.

De omzet kwam uit op 918 miljoen euro, vergeleken met 689 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Vooral de Europese sleutelmarkten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, waren verantwoordelijk voor deze omzetspurt. Tegelijkertijd wist de isp het nettoverlies te reduceren van 102 naar 39 miljoen euro.
 
Het Franse Wanadoo profiteert van een snelle toename van abonnees, met name dankzij de overnames van Freeserve in Engeland en Indice Multimedia in Spanje. Bovendien scoort Wanadoo sterk op het gebeid van breedband. Op dit moment betalen van circa 7,8 miljoen abonnees, 850 duizend voor breedbandtoegang en dit aantal zal volgens de Franse isp op lopen naar 1 miljoen tegen het einde van dit jaar.
 
Wanadoo is nog steeds actief op het overnamepad. Voor dit jaar staat de afronding van de acquisitie gepland van de Spaanse isp Erasmas, dat 1 miljoen actieve abonnees heeft en een omzet van 130 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.