Nokia: opleving mobieltjes, afname omzet

Het Finse Nokia heeft de omzetverwachting voor het derde kwartaal naar beneden bijgesteld.

De wereldmarktleider in de productie van mobiele telefoons rekent inmiddels voor het lopende kwartaal op een omzet tussen de 7,1 en 7,4 miljard euro. In juni verklaarde Nokia nog te rekenen op een omzet van 7,6 miljard euro.
 
Aan de verkoop van mobiele telefoons zal het niet liggen. Nokia rekent erop dat het over het derde kwartaal 4 tot 9 procent meer mobieltjes aan de man kan brengen. Daardoor mag het concern uit deze activiteit meer winst verwachten dan waarop aanvankelijk was gerekend. Bovendien lijkt Nokia's eerdere prognose voor de verkoop van 400 miljoen mobiele telefoons over 2002 zo goed als haalbaar.
 
Verantwoordelijk voor de naar beneden bijgestelde omzetverwachting, is met name de kwakkelende netwerkdivisie. Hier zal de omzet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar naar verwachting met nog eens circa 5 procent teruglopen.
 
Volgens Nokia heeft de netwerkdivisie te kampen met de aanhoudende teruggang in investeringen door de telecomsector. Het is nog niet duidelijk wanneer de vraag van deze bedrijven weer een opleving zal vertonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.