Atos Origin rekent op omzetgroei over 2002

Atos Origin heeft over de eerste zes maanden van het jaar 2002 de nettowinst met 9,1 procent zien dalen naar 61,2 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst van de Frans/Nederlandse it-dienstverlener nog 67,3 miljoen euro. De halfjaar omzet kwam uit op 1,48 miljard euro, ongeveer 2 procent lager dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
De resultaten tonen duidelijk aan dat Atos Origin kampt met de verslechterende marktomstandigheden en dan met name in de consultancy en de systeemintegratie. Binnen deze divisies vielen de omzetten met 14,5 procent terug. Daar staat tegenover dat Atos Origin aanzienlijk beter scoorde met zijnmanaged services, die zijn gebaseerd op langlopende contracten. Hier steeg de omzet met 22 procent, met name dankzij een reeks van nieuwe uitbestedingscontracten met KPN, waaronder die voor KPN SoftwareHouse.
 
Zoals bekend heeft Atos Origin onlangs KPMG Consulting in het Verenigd Koninkrijk en Nederland overgenomen. Met deze acquisitie was uiteindelijk een bedrag van 475 miljoen euro gemoeid. Atos Origin verwacht niet dat de resultaten in de markten voor systeemintegratie en consulting dit jaar snel zullen verbeteren. Desondanks gaat de it-dienstverlener ervan uit dat er dit jaar een omzetgroei van 3 tot 5 procent bereikt zal worden, inclusief de resultaten van KPMG Consulting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.