Hitachi komt met omzetwaarschuwing

Hitachi heeft zijn winstverwachting voor het fiscaal halfjaar dat eindigt op 30 september fors naar beneden bijgesteld.

Het industrieel conglomeraat gaat er nu vanuit dat het over deze periodebreak evendraait, terwijl het eerder nog uitging van een nettowinst van 41,7 miljoen euro. Hitachi handhaaft wel zijn omzetverwachting voor het fiscaal halfjaar op ongeveer 3 miljard euro.
 
De klappen van de economische tegenwind komen dus harder aan dan aanvankelijk was verwacht. Hitachi kampt onder meer met een afbrokkeling van de winstmarges in de verkoop van industriële apparatuur. Daarnaast is de verkoop van mobiele telefoons scherp gedaald. Daar komt bij dat er vertraging is opgetreden in de ontwikkeling van een nieuwe generatie mobiele telefoons bij Hitachi.
 
Hitachi blijft ondanks de tegenslagen vasthouden aan zijn prognoses voor het gehele fiscaal jaar, dat eindigt in maart 2003. Het gaat daarbij uit van een omzet rond 7,5 miljard euro en een nettowinst van circa 510 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.