Adobe boekt omzetdaling maar voorziet groei

Adobe Systems, ontwikkelaar van grafische software, noteert over het derde kwartaal een omzetdaling, maar voorspelt groei in het nu lopende vierde kwartaal.

De omzetdaling komt niet als een verrassing, want ze was al voorspeld door de analisten. Eigenlijk deed de onderneming het niet eens zo slecht, want de omzet over het derde kwartaal was met 284,9 miljoen dollar toch een stukje hoger dan de door de analisten verwachte 276 miljoen dollar. Een jaar eerder boekte Adobe in het derde kwartaal een omzet van 292,1 miljoen dollar. In vergelijking daarmee is er dus sprake van een daling van 2,5 procent.
 
Ten opzichte van het tweede kwartaal 2002 is de terugloop echter forser: 10 procent. Niettemin blijft Adobe's ceo Bruce Chizen optimistisch over het vierde kwartaal van dit jaar. "Ondanks het 'uitdagende' economische klimaat, gaan we voor het vierde kwartaal uit van groei", zo zei hij bij de presentatie van de cijfers. Het bedrijf denkt in de laatste drie maanden van het fiscale jaar een omzet te realiseren van 285- tot 300 miljoen dollar.
 
Wat betreft de netto-inkomsten van 47,2 miljoen dollar in het derde kwartaal, was er sprake van een winstgroei met 17 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar vergeleken met het tweede kwartaal 2002 noteerde Adobe een daling met 13 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.