EDS verwacht tóch omzet- en winstdaling

Electronic Data Systems verrast de beleggers met een waarschuwing dat de omzet in het derde kwartaal lager zal zijn dan een jaar eerder, terwijl het eerst nog uitging van groei.

EDS, na IBM 's werelds grootste computerdienstverlener, noemt de tegenzittende marktomstandigheden als belangrijkste reden. Het Texaanse bedrijf verwacht nu dat de omzet om en nabij de 5,3 miljard dollar uit zal komen, een daling van 2 tot 5 procent ten opzichte van de 5,6 miljard dollar van een jaar eerder. Niet meer dan een maand geleden had het bedrijf nog aangegeven een omzetstijging te verwachten met 4 tot 6 procent ten opzichte van het derde kwartaal van het vorige boekjaar.
 
Wat betreft de resultaten heeft EDS de verwachtingen logischerwijze ook naar beneden bij moeten stellen, zelfs behoorlijk fors. In plaats van een eerder voorspelde netto-kwartaalwinst van 364 miljoen dollar, gaat de onderneming nu uit van een nettowinst tussen de 58 miljoen dollar en 74 miljoen dollar. Een jaar eerder noteerde EDS in het derde kwartaal een nettowinst van 212 miljoen dollar.
 
In het vierde kwartaal voorziet de computerdienstverlener overigens geen kentering, zodat ook daar de voorspelde omzet- en winstcijfers naar beneden zijn bijgesteld. Ten opzichte van een jaar eerder, toen een kwartaalomzet werd geboekt van 5,91 miljard dollar, verwacht EDS in het vierde kwartaal een daling tussen de 3 en 7 procent. De nettowinst zal in dat kwartaal uitkomen tussen 283 miljoen dollar en 293 miljoen dollar. Dat is fors minder dan de eerdere schatting van 433 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.