Corel nog steeds diep in het rood

De Canadese softwareleverancier Corel moest over het afgelopen derde kwartaal een naar verhouding omvangrijk verlies incasseren.

Het verlies kwam uit op 59,1 miljoen dollar, vergeleken met een winst van een half miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 31,3 miljoen dollar, vergeleken met 34,2 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Corel worstelt al sinds enige jaren met verliescijfers, nadat de softwaremaker daarvoor juist een succesvolle hoofdrol speelde in de markt voor grafische en tekstverwerkingssoftware. Onder andere door de moordende concurrentie met Microsoft en de tegenwind in de it-sector, zag het bedrijf zich gedwongen om omvangrijke ontslagrondes door te voeren.
 
Op dit moment lijkt Corel weer enigszins terrein te terug te winnen met zijn CoralDraw- en WordPerfect-software, onder meer dankzij een aantal deals met prominente it-spelers, zoals HP. Het bedrijf verwacht echter pas volgend jaar weer een terugkeer naar winst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.