Colt schrapt nog eens achthonderd banen

De Britse Colt Telecom Group, die in dertien Europese landen zakelijke telecomdiensten levert, wil achthonderd banen schrappen om veertig miljoen pond (63,85 miljoen euro) te besparen.

Het extra banenverlies komt bovenop de vijfhonderd banen waarvan Colt in februari al aangaf dat ze zouden verdwijnen. Het is niet bekend of de bezuinigingsoperatie gevolgen heeft voor de werknemers van Colt Benelux.
 
In juni kwam Colt Telecom in Nederland nog in het nieuws toen KPN een overeenkomst met Colt sloot voor breedlandlevering aan klanten die door het faillissement van KPNQwest in de problemen waren geraakt.
 
In het lopende kwartaal, dat maandag eindigt, verwacht Colt Telecom een winst voor belastingen van zeventien miljoen pond (27,13 miljoen euro). In het voorgaande kwartaal was dat nog 14,7 miljoen pond (23,46 miljoen euro). De omzet in beide kwartalen was ongeveer gelijk, op 258,3 miljoen pond (412,3 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.