Manugistics ziet verlies verdubbelen

E-handelsoftwarespecialist Manugistics meldt dat in het tweede fiscale kwartaal het verlies meer dan verdubbelde, zodat het gedwongen is extra mensen te ontslaan.

Het Amerikaanse bedrijf levert software waarmee fabrikanten verkoop- en voorraadgegevens via internet kunnen delen met leveranciers. De miljoenen kostende softwarepakketten vinden momenteel echter relatief weinig aftrek, aangezien de potentiële klanten in de huidige economische situatie dergelijke uitgaven liever nog even uitstellen.
 
In het tweede kwartaal van Manugistics' gebroken boekjaar noteerde het bedrijf een nettoverlies van 47,7 miljoen dollar. Een jaar eerder werd over het tweede kwartaal een verlies geboekt van 21,7 miljoen dollar. De omzet bedroeg in het op 31 augustus afgesloten kwartaal ongeveer 69,9 miljoen dollar, tegen 73,8 miljoen dollar een jaar eerder.
 
Volgens Manugistics daalden de gemiddelde inkomsten per softwarelicentie in het tweede kwartaal tot 600 duizend dollar, omdat de klanten hun aankopen over langere perioden spreiden. De gemiddelde inkomsten per licentie bedroegen nog niet zo lang geleden meer dan een miljoen dollar.
 
De onderneming ziet zich gedwongen verder te bezuinigen en is daarom van plan zo'n 10 tot 12 procent te schrappen van zijn personeelsbestand van 1350 mensen. Daarvoor wordt een bedrag van twee miljoen tot vier miljoen dollar gereserveerd. In juli ontsloeg Manugistics al 150 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.