Tsmc en UMC brengen investeringen terug

De twee grootste halfgeleiderproducenten van Taiwan, Tsmc en UMC, investeren dit jaar volgens analisten fors minder kapitaal dan ze vooraf van plan waren.

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (Tsmc), 's werelds grootste gespecialiseerde chipfabrikant, kondigde al eerder aan dat het zijn investeringen voor 2002 zou terugbrengen van 2,5 miljard dollar naar twee miljard dollar, maar daarbij zal het waarschijnlijk niet blijven. De analisten gaan uit van een verdere investeringsreductie van 15 procent, tot 1,65 miljard dollar. Daartoe zou Tsmc gedwongen worden door de aanhoudende malaise in de wereldwijde chipindustrie.
 
Ook United Microelectronics Corporation (UMC) brengt de investeringen nog verder terug dan ze toch al van plan was. Eerder had het bedrijf al aangekondigd dat het in plaats van 1,6 miljard dollar in 2002 ongeveer 1,3 miljard dollar zou investeren. Maar de analisten zeggen nu dat het nóg minder zal worden, namelijk 1,1 miljard dollar.
 
Over enkele weken moet duidelijk worden of de cijfers precies kloppen, want dan geven beide bedrijven meer informatie over verdere investeringsreducties, op conferenties die zijn georganiseerd voor beleggers. Daar zullen ook de nieuwe kwartaalcijfers worden gepresenteerd. Naar alle waarschijnlijkheid liggen die zo'n 10 tot 15 procent onder de resultaten van het vorige kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.