Dell voorspelt nog beter derde kwartaal

Dell verwacht in het derde kwartaal een nog betere omzet te halen dan eerder werd voorspeld. Het bedrijf uit Austin denkt tot 1 november een omzet te halen van 9,1 miljard dollar; in augustus bleef de verwachting steken bij 8,9 miljard.

Hoewel de cijfers omtrent de verwachte omzet duidelijk hoger liggen dan analisten eerder voorspelden, waarschuwt onderzoeksbureau Dataquest voor overtrokken optimisme. De indicaties voor de hele pc-branche zijn "niet zo best", zegt vice-president Reynolds van Dataquest. Hij laat doorschemeren dat Dell zijn marktaandeel vergroot, en de verhoogde omzet dus met name behaalt ten koste van de concurrenten.
 
Ceo Michael Dell meldt dat zijn bedrijf de omzet met name zag groeien in de server- en de omslagsystemen. Hij verwacht dat het derde kwartaal ook een verbetering zal laten zien in de operationele winstmarges van Dell.
 
Dataquest had eerder een verbetering in het vierde kwartaal voorspeld, naar Reynolds maakt duidelijk dat dat wel volgend jaar zal worden. Sleutelfactor nummer één voor het herstel van de markt blijft - net als eerder - de vervangingsvraag voor apparatuur die voor 2000 werd aangeschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.