Unisys boekt forse winst over derde kwartaal

Hardware- en dienstenleverancier Unisys slaagt er dankzij een sterke kostenverlaging in zijn winst over het derde kwartaal fors op te krikken.

Terwijl de omzet met 3 procent daalde tot 1,33 miljard dollar, verdrievoudigde de winst naar 59 miljoen dollar. Daarmee deed het bedrijf het een stuk beter dan de Wall Street analisten verwachtten. Unisys-ceo Larry Weinbach ziet in de resultaten een bevestiging van de koers die het bedrijf volgt.
 
Opvallend is de omzetstijging met 3 procent in de Verenigde Staten. In Europa en Latijns-Aermika was er een daling te zien. Weinbach verwacht dat de achteruitgang in Europa zich ook in het vierde kwartaal zal doorzetten. De ceo weigerde zich uit te laten over de vooruitzichten voor 2003. Aan analisten vertelde hij wel dat hij een toegenomen belangstelling ziet bij bedrijven voor projecten die kostenbesparend werken.
 
De verdrievoudiging van de winst is het gevolg van een aantal kostenbesparende maatregelen. Zo zijn de 3.700 ontslagen die vorig jaar werden aangekondigd, nu allemaal doorgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.