Accenture ziet winst in 2002 fors afnemen

's Werelds grootste adviesbureau Accenture heeft de winst over het op 30 september afgesloten boekjaar 2002 met 35 procent zien afnemen.

Boekjaar 2001 was goed voor 376,9 miljoen dollar. Nu kon er maar 244,9 miljoen worden bijgeschreven.
 
De winst is negatief beïnvloed door 120 miljoen dollar aan herstructureringskosten. De omzet steeg ten opzichte van vorig boekjaar nog met 1 procent tot 11,6 miljard dollar.
 
In Europa, het Midden Oosten en Afrika deed Accenture het gezien de marktomstandigheden nog redelijk goed. De omzet nam daar met 11 procent toe tot 4,96 miljoen dollar. De slapte zit in Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Daar daalde de omzetten met respectievelijk 5 en 8 procent tot 5,84 miljard en 775 miljoen dollar.
 
De grootste klanten zijn nog altijd de overheden. In deze markt zag Accenture de omzet met 31 procent toenemen. De vraag naar financiële diensten nam daarentegen met 9 procent af.
 
Accenture is met 75 duizend personeelsleden nog steeds het grootste consultancybedrijf, gevolgd door IBM sinds de overname van PricewaterhouseCoopers (zestigduizend medewerkers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.