CA beperkt verlies over tweede kwartaal

Computer Associates slaagt er in zijn tweede kwartaal in het bloeden te stelpen. Het verlies daalde van 291 miljoen dollar een jaar geleden, tot 52 miljoen nu. Het stelt zijn verwachtingen voor het jaar naar boven bij.

Met het nettoverlies van 52 miljoen dollar verraste Computer Associates de analisten positief. De omzet steeg in het tweede kwartaal met 5,3 procent, tot 722 miljoen dollar. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit boekjaar is er een lichte stijging van 0,9 procent. Indien de interBiz-afdeling, die in april aan SSA Global Technologies verkocht werd, uit de omzet van vorig jaar gehaald wordt, is er zelfs een groei van 9 procent. Volgens ceo Sanjay Kumar blijft deprofessional services-afdeling het slecht doen, nu bedrijven minder dienstverlening-opdrachten uitbesteden. Bedrijven blijven wel producten bestellen, aldus Kumar, maar ze doen dat enkel wanneer ze de software echt nodig hebben.
 
Voor de omzet over het hele jaar houdt Computer Associates het voorlopig op een cijfer tussen 3,1 en 3,2 miljard dollar. Het bedrijf verhoogde wel zijn winstverwachting. Die zou moeten toenemen dankzij een aantal extra besparingsmaatregelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.