JDS gedwongen tot extra ontslagronde

JDS Uniphase, maker van onderdelen voor glasvezelnetwerken, boekt een verlies van 521 miljoen dollar over het fiscaal eerste kwartaal. Dit is het zevende verlies op rij.

Het verlies is minder groot dan de 1,22 miljard dollar vorig jaar. De omzet daalt van 328,6 miljoen over het fiscaal eerste kwartaal vorig jaar naar 193 miljoen dit jaar. Het bedrijf waarschuwt dat de omzet over het lopende tweede kwartaal uitkomt rond de 155 miljoen dollar. Daarmee minder dan door de analisten voorspeld.
 
Het concern schrapt wederom banen om de kosten te drukken. Al meer dan tweederde van het werknemerskorps heeft sinds maart 2001 het veld moeten ruimen. Nu zijn er nog zo'n achtduizend mensen in dienst. In maart 2001 waren dat er nog 28.680. Met de ontslagen hoopt het concern 130 miljoen dollar aan kosten te besparen. Dat zou op jaarbasis 1,2 miljard moeten opleveren. Niet bekend is om hoeveel banen het gaat.
 
Verder wil JDS Uniphase nog een aantal fabrieken sluiten. Het totaal aantal fabrieken is al teruggebracht van 41 naar twintig. Een groot deel van de productie is uitbesteed naar het relatief goedkope China. Het bedrijf sluit nu ook fabrieken in Australië, Nederland en Duitsland. Om break-even te kunnen draaien zegt het uiteindelijk terug naar acht tot tien fabrieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.