EDS ziet winst in derde kwartaal verdampen

Electronic Data Systems (EDS) sluit het fiscaal derde kwartaal met magere cijfers af. De nettowinst bleef steken op 86 miljoen dollar.

Een jaar geleden kon over dezelfde periode nog 212 miljoen in de boeken worden bijgeschreven. Daarnaast staat de omzet onder druk; deze nam met 3 procent af tot 5,41 miljard dollar.
 
Vooral het verwerven van nieuwe klanten is problematisch. Vorig jaar werd in het derde kwartaal voor 6,8 miljard dollar aan nieuwe opdrachten afgesloten. Nu kwam men niet verder dan drie miljard dollar. Voor de rest van het jaar zijn de vooruitzichten ook al niet te best. Het bedrijf heeft duidelijk last van de verminderde vraag naar it-oplossingen.
 
Als gevolg daarvan ziet EDS zich genoodzaakt een herstructurering door te voeren die het verlies van 3 tot 4 procent van de arbeidsplaatsen betekent. In eerste instantie komen er achthonderd functies binnen enkele maanden te vervallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Mijnheer T. Molenaar 86 miljoen winst in een kwartaal is natuurlijk niet niks, ik heb ze namelijk nog nooit op mijn bankrekening gezien. Maar als je als bedrijf gewend bent om per kwartaal honderden miljoenen winst te boeken is de 86 miljoen toch wel een forse aderlating. temeer dat bedrijven tegenwoordig alleen nog maar voor de aandeelhouders werken en die nemen geen genoegen met minder.

86 miljoen dollar winst in een kwartaal. Goh, ja, dat is ook wel erg weinig.......

Het officieele EDS persbericht spreekt over 3 tot 4 % reductie in de komende kwartalen, te beginnen met 800 tot 1000 mensen voor eind december 2002.
Quote: Reducing its global workforce by 3-4 percent over the next several quarters, beginning with 800 to 1,000 positions by year-end.

denk dat 4% procent niet klopt eerder 0,4procent aangezien eds wereld wijd 150.000 werknemers heeft!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.