Infineon ziet cijfers vierde kwartaal inzakken

Infineon Technologies moet over het fiscaal vierde kwartaal van 2002 een verlies van 506 miljoen euro in de boeken bijschrijven. Dat is weliswaar minder dan de 523 miljoen over hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar fors meer dan de 76 miljoen over het derde kwartaal.

De omzet over het afgelopen kwartaal kwam uit op 1,38 miljard euro, 1 procent minder dan over het voorgaande kwartaal, maar 28 procent meer dan over hetzelfde kwartaal van 2001. In die 1,38 miljard is een last verwerkt van 275 miljoen euro aan uitgestelde belastingen.
 
Het bedrijf maakte tegelijkertijd ook de jaarcijfers over 2002 bekend. De omzet daalde met 8 procent naar 5,21 miljard euro. Het verlies nam toe van 591 miljoen euro over 2001 naar 1,02 miljard euro over het zojuist afgesloten jaar.
 
Ceo en president Ulrich Schumacher voorziet de komende maanden geen herstel van de kwakkelende ict-markt. Voor het fiscale jaar 2003 verwacht hij wel een positieve trend op het gebied van beveiliging en chipkaarten. De markt voor telecominfrastructuur blijft moeilijk in het eerste halfjaar van 2003, verwacht Schumacher, maar hij gelooft dat breedband een redelijke groei doormaakt.
 
Het bedrijf wil de komende vijf jaar in de top 4 van halfgeleiderbedrijven staan en het wereldwijde marktaandeel verdubbelen tot 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.