Omzetstijging Atos Origin over derde kwartaal

De op drie na grootste ict-dienstverlener in Nederland, Atos Origin, boekte in het derde kwartaal van dit jaar 1,6 procent meer omzet. Het bedrijf verwacht dit jaar een vergelijkbare omzet te halen als vorig jaar. Dit maakte het bedrijf vanmorgen bekend.

De omzet bedroeg het derde kwartaal 734 miljoen euro, tegen 723 een jaar eerder. In de kwartaalomzet zijn de verdiensten meegerekend van de deze zomer overgenomen consultancy-tak van Kpmg. De nieuwe consultancy-loot heeft in de stijging een belangrijk aandeel.
 
De gehele consultancy-divisie presteert zwak en dat blijft voorlopig zo, aldus het bedrijf. De Kpmg-tak niet meegerekend, viel de omzet in in derde kwartaal in dit deel van de Frans-Nederlandse automatiseerder terug van 349 miljoen in 2001 naar 289 miljoen euro nu, een daling van 17 procent.
 
De beheer-activiteiten (Managed Services) doen het een stuk beter. Hier steeg de omzet in het derde kwartaal van 258 miljoen vorig jaar naar 313 miljoen euro dit jaar. Dat is vooral te danken aan omvangrijke contracten met KPN, zo stelt het bedrijf. De omzet van de derde divisie, die voor netwerkdiensten (On-Line Services) is met 91 miljoen euro dit derde kwartaal een miljoen meer dan vorig jaar.
 
Het bedrijf is in 2000 ontstaan uit de fusie tussen het Franse Atos en het Nederlandse Origin, het voormalige it-bedrijf van Philips. Dit bedrijf heeft 40 procent van de aandelen in Atos Origin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Atos heeft in Nederland nu (2002) 9000 werknemers.
Zo meldt hun persbericht van vanmorgen. Die vraag stelde ik daarnet _dus_ te snel.
Groeten

Dag Marcel,
Bedankt voor je reactie.
Het is natuurlijk de vraag de grootste gerekend naar wat? Aantal werknemers? Omzet? Winst?
Atos Origin: omzet in 2001: 731 miljoenen euro, aantal werknemers in 2001 in Nederland 6.500. Bron: Computable top 100. Aan die ranglijst ging een brekening vooraf waarin we omzet, werknemers en omzet per werknemer alledrie een ander gewicht in gaven. Het tijdschrift Management Team van 17 mei jl zet AtosO op de 5e plaats van it-bedrijven (dat is meer dan it-dienstverleners) gerekend naar aantallen werknemers (en tellen er 6000). Ik ben wel benieuwd hoe jij aan dat getal 9000 komt.
Groet!

De op drie na grootste ict-dienstverlener in Nederland ? Volgens mij hebben we hier nog al tijd over de grootste ict-dienstverlener in Nederland met ongeveer 9000 medewerkers in NL. Maar de Computable heeft het wel vaker fout zoals ook in de Computable top 100 van afgelopen week waar AO in NL maar 6.500 medewerkers heeft....ja, ja, Ik weet dat de grootste niet zegt over de beste.... maar de cijfers en resultaten van AtosOrigin zeggen natuurlijk ook veel.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-13T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.