Microsoft onthult inkomsten uit Windows

De divisie waar het besturingssysteem Windows is ondergebracht levert Microsoft een winst op van 2,48 miljard dollar over het derde kwartaal. De omzet van de afdeling bedraagt 2,89 miljard.

Het is voor het eerst dat de softwarereus onthult hoeveel het verdient aan het besturingssysteem. De bekendmaking volgt onder druk van de SEC, de Amerikaanse beurstoezichthouder.
 
De winstmarge van 85 procent is groter dan de 50 procent die deskundigen tot nu toe aannamen. Een zo hoge winstmarge is alleen mogelijk bij een absolute monopoliepositie. De onthulling zal ongetwijfeld een hoop stof doen opwaaien onder de concurrenten van Microsoft. Windows en Office zijn de enige winstgevende onderdelen van het bedrijf, alle andere divisies lijden verlies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

ROb ik weet niet of je ooit een opleiding hebt gevolgd , maar als er staat 85% winst dan vraag ik me af waar je in godsnaam die 700% vandaan haalt.
Verder loopt iedereen altijd te zeiken over Microsoft dat ze lopen te jatten en dat het slecht is. Nou verzin eens een beter alternatief voor de gemiddelde gebruiker. Ik durf te wedden dat nog geen 25 % die deze site bezoekt windows fatsoenlijk zelf kan installeren en onderhouden, laat staan Linux. En dat het slecht werkt ligt 9 van de 10 keer aan de gebruiker die gewoon geen verstand van zaken heeft en niet aan de software.

Als 85% van de omzet uit winst bestaat, en dus blijkbaar 15% uit kosten, dan kom ik uit op een winstpercentage van een dikke 700% !
Dat winstpercentage is meer in overeenstemming met het beeld van een marktleider en (bijna) monopolist.
Rob

Klets niet zo ontzettend dom zeg! Heeft niets met jatwerk te maken, álles met hele slimme marketing! Hoe kregen ze het in '95 voor elkaar dat mensen 's nachts voor de deur van een winkel lagen om Windows95 te kunnen kopen. Eenmaal geïnstalleerd deed het NIETS extra! Niets! Geweldig toch?
En je kent het spreekwoord; 'beter goed gejat'.
Ik vind wat ze doen fantastisch. Allemaal steengoede producten en het wordt alleen maar beter! Wat wil je nog meer? Die prijzen vallen ook wel mee. Als je kunt kiezen tussen dure Unix bakken of een pc'tje met Windows2000 Server, dan weet ik het wel. De meeste mensen kunnen alleen maar zeiken over Microsoft, terwijl ze vergeten hoeveel ze te danken hebben aan ze.

Toch best knap, als je een partij samengeraapt jatwerk en slechte programmatuur zo kunt verkopen...

Dit bewijst dat de consument teveel betaalt. En dan gaan de prijzen ook nog eens omhoog... Wanneer wordt deze monopolist nu eens aangepakt?

kan ik niet hebben, windows bestaat voornamelijk uit sluw jatwerk.
(van macintosh, unix en de originele explorer ontwikkelaars o.a.)
Anne

Respect voor Bill Gates dat hij dit heeft opgebouwt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.