Oracle steunt IBM's Java-project Eclipse

Oracle schaart zich achter het Eclipse Consortium, een door IBM gesponsord project om met open source-ontwikkelhulpmiddelen Java-applicaties te schrijven. De databankleverancier neemt zitting in de bestuursraad van Eclipse.

"Wij willen open standaarden, zonder royalties, steunen en scheppen", stelt Oracle-directeur Ted Farrell van de divisie voor applicatie-ontwikkeling. "We zijn nu bezig met Oracle 9i Jdeveloper, dat is onze voornaamste ontwikkelsoftware, maar we realiseren ons dat mensen keuzes hebben en dat sommigen Eclipse zullen prefereren. Daar moeten we mee helpen."
 
Oracle heeft in het kader hiervan ook een voorstel ingediend bij de door Sun opgezette Java-standaardisatie-organisatie Java Community Process. Het voorstel betreft een standaard interface voor ontwikkelomgevingen. Onder meer Sun en Macromedia steunen dit.
 
IBM heeft Eclipse in november opgezet met een startdonatie van veertig miljoen dollar aan ontwikkelhulpmiddelen. Java-schepper Sun Microsystems heeft een soortgelijk project, genaamd Netbeans. Van beide initiatieven is het software-raamwerk (integrated development environments) verkrijgbaar als open source-programmatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.