HP schrapt meer banen dan aangekondigd

Hewlett-Packard boekt over het fiscaal vierde kwartaal 390 miljoen dollar winst, vergeleken met 505 miljoen verlies een jaar eerder (gecombineerde cijfers Compaq en HP). Het bedrijf maakte ook bekend 1100 extra banen te schrappen.

De omzet kwam uit op achttien miljard dollar. Over het derde kwartaal was dat nog 16,5 miljard en over de vierde periode van 2001 kwam de omzet uit op 18,2 miljard (HP en Compaq samen). Als de last van 331 miljoen dollar voor herstructureringskosten niet wordt meegerekend, komt de winst over het afgelopen kwartaal uit op 721 miljoen.
 
Voor het lopende kwartaal houdt HP de Wall Street-verwachtingen aan: 18,4 miljard dollar omzet, exclusief bijzondere lasten. Toch ziet ceo Carly Fiorina geen opleving in de ict-bestedingen: "Er zijn nog geen tekenen van verbetering. We rekenen dan ook niet op een sterke decembermaand wat verkoop betreft."
 
De topvrouw maakte bekend dat de samenvoeging met Compaq in mei dit jaar voor het tweede halfjaar een bezuiniging van 651 miljoen dollar heeft opgeleverd. Dat is 30 procent meer dan de vijfhonderd miljoen waar het bedrijf eigenlijk op rekende. HP heeft nu 12.500 banen geschrapt, 2500 meer dan het in eerste instantie van plan was. Van de 651 miljoen aan besparingen komt 257 miljoen direct uit minder personeelskosten.
 
Het bedrijf wil tegen het einde van 2003 17.900 banen hebben geschrapt. Dat is 1100 werkplekken meer dan werd verwacht en 2900 meer dan bij de eerste aankondigingen bekend werd gemaakt. De klappen vallen vooral onder de Japanse werknemers, liet HP eerder doorschemeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.