ICT Automatisering voelt klappen van malaise

Het Nederlanse automatiseringsbedrijf ICT Automatisering boekt over de eerste helft van 2002 een nettowinst van één miljoen euro, tegen 7,4 miljoen over dezelfde periode vorig jaar.

De omzet daalt van 46,3 miljoen over het eerste halfjaar van 2001 naar 32 miljoen over de eerste zes maanden van dit jaar. Reden voor de daling is de economische malaise. Het investeringsbeleid onder de afnemers van ICT Automatisering is laag en projecten worden herzien of uitgesteld. Deze omstandigheden spelen ook een rol in de tweede helft van 2002. Op basis daarvan voorspelt het bedrijf over het gehele jaar een nettowinst van 3,5 miljoen euro.
 
Het bedrijf heeft in 2001 een kostenbesparingsprogramma in werking gesteld, wat resulteerde in een daling van de bedrijfslasten met 13 procent. Op 30 juni 2002 werkten er 959 mensen bij de onderneming. Vorig jaar waren dat er nog 1012. Op dit moment licht de onderneming het personeelsbestand kritisch door. Naar verwachting zitten ongeveer zestig medewerkers eind dit jaar zonder werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.