Novell blijft diep in het rood staan

Novell is er niet in geslaagd om in het laatste kwartaal van het boekjaar 2002, dat op 31 oktober afliep, het tij te doen keren.

Ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal een jaar geleden nam de omzet met ruim 15,5 miljoen dollar af tot 300,3 miljoen. Ondanks de verminderde omzet wist men het verlies te beperken tot 91,7 miljoen dollar, maar dat ligt slechts 2,8 miljoen onder de 94,5 miljoen verlies een jaar geleden. Reorganisatiekosten en afschrijvingen zijn er de oorzaak van dat het verlies niet nog meer beperkt kon worden.
 
Over het hele jaar genomen zag de netwerkleverancier de omzet wel toenemen, van 1050,8 miljoen dollar over boekjaar 2001 tot 1134,3 miljoen nu. Ook het verlies is verminderd. Vorig jaar werd 272,9 miljoen dollar aan verlies geboekt. Nu bedraagt het 246,8 miljoen. Ceo Jack Messman is echter niet teleurgesteld over de behaalde resultaten. In zijn toelichting op de cijfers zei hij dat de bedrijfsvoering in het vierde kwartaal beter is dan werd verwacht. Met name de verkopen van licenties op grote netwerken heeft positief bijgedragen op de resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.